Årets beste signeringer i Premier League

viasport

Noen har kommet fra ingensteder, andre har gjenoppstått fra asken.

Det er på tide å se tilbake på sesongen som var, og gjøre en uhøytidelig kåring av de beste nykommerne i sine klubber. Disse er ikke rangert, og det er mange som helt sikkert har fortjent å være på denne listen. Vi starter med en alle bør være enige om:

viasport

DECLAN RICE (ARSENAL)

Ble hentet fra West Ham for vanvittige £105 millioner. Mye for en spiller som slet med å virkelig blomstre ut til sitt fulle potensiale mente mange. En sesong senere tror jeg vi kan si at han har blomstret, og at £105 millioner nesten virker som et røverkjøp!

Har noe overraskende blitt flyttet høyere i banen, og det har åpnet dører i spillet vi ikke så komme. Det blir spennende å se hvordan han fungerer som anker igjen i sommerens EM, ettersom det er forventet at Southgate beholder han i sin gamle rolle på landslaget.

viasport

ROSS BARKLEY (LUTON)

Når vi først er inne på det engelske landslaget går vi videre med en mange savnet i EM-troppen. Ross Barkley var avskrevet og avskiltet av alle. Ingen ville gi det tidligere supertalentet en ny sjanse. Bare Luton var desperate nok. Og Luton fikk betalt i form av en av de beste spillerne i Premier League. Barkley klarte ikke å løfte Luton til fornyet kontrakt, men han var heller ikke langt unna! Laget ekspertene mente ville ta alle negative rekorder i Premier League hadde et håp om å overleve helt til siste serierunde, og ga topplagene flere skremmeskudd i løpet av sesongen.

Ross Barkley blir værende i Premier League også neste sesong. Han er på vei til til et topplag for å spille Champions League!

viasport

KAI HAVERTZ (ARSENAL)

Enda en spiller som var mer eller mindre avskiltet. Fra årets bomkjøp-listene i Chelsea til årets kjøp-listene i Arsenal. Selv om det startet trøblete også i Arsenal og navnet hans allerede var gjort klart til bomkjøp-listene på ny klikket Kai Havertz på plass i Artetas system som den perfekte LEGO-brikken bare han ble plassert i riktig posisjon.

Selv ikke Havertz eller Rice kunne hindre Arsenal fra en ny kollaps og nok et ligagull som glapp, men de bygger videre og vil garantert bli å regne med også kommende sesong.

viasport

COLE PALMER (CHELSEA)

Det største gjennombruddet denne sesongen tilhører utvilsomt Cole Palmer. Fikk noen spredte opptredener i Manchester City, men var alltid godt inne i skyggen til Phil Foden. Var faktisk på vei til Burnley i fjor sommer på et utlån før Chelsea kom på banen og betalte en halv milliard for han. En prislapp ingen skjønte så veldig mye av. Nå har han banket inn mål og servert målgivende pasninger på løpende bånd en hel sesong og var selvskreven i England-troppen til EM.

Holdt trykket oppe hele sesongen, og bidro sterkt til at Chelsea avsluttet sesongen meget sterkt. De tapte bare én kamp på sine siste 15 kamper. Da spilte ikke Cole Palmer.

viasport

MICKY VAN DE VEN (TOTTENHAM)

Tottenham kunne faktisk hatt med alle sine kjøp på denne listen. Sjeldent har vi sett en så klokkerein innertier på overgangsmarkedet. James Maddison var den kreative kraften laget manglet, Guglielmo Vicario tettet hullet etter Hugo Lloris på samme måte som han tettet buret i kamp etter kamp. Destiny Udogie har gnistret på venstrebacken, og Pedro Porro så ut som en helt ny spiller etter han ble signert permanent.

Likevel er det Micky van de Ven som står frem som den viktigste og beste ny-signeringen til Tottenham. En midtstopper få hadde hørt om før han dukket opp, og som har tatt Premier League med storm på en måte vi ikke har sett fra en midtstopper på veldig lenge. Målt til den høyeste toppfarten noen gang i Premier League, trygg med ballen og spiller med en rutine langt fordi alderen.

viasport

DOMINIK SZOBOSZLAI (LIVERPOOL)

Vi tar også med den stjerna som skinner sterkest på Liverpools helt nye midtbane. I ungarske Szoboszlai har Liverpool funnet en gullklump som ser ut til å kunne skinne sterkt i ti år fremover. Å prestere på dette nivået på en helt nykomponert midtbane er helt unikt, og motstanderne kan bare grue seg til samspillet sitter enda bedre. En gavepakke til Arne Slot som får en virkelig diamant å bygge sitt nye Liverpool rundt. Vi får se mer fra Szoboszlai i sommerens EM.

Mange andre både burde og kunne blitt nevnt her. Pau Torres og Moussa Diaby var viktige for Aston Villa på vei tilbake til det øverste nivået i Europa. West Hams James Ward-Prowse og Mohammed Kudus leverte som forventet og vel så det. Joao Pedro i Brighton gjorde savnet av alle spillerne som forsvant mindre, og kanskje burde også Thomas Kaminzki fra Luton også få navnet sitt nevnt her.

Forrige
Forrige

Slik ser du Monaco Grand Prix

Neste
Neste

På vei til toppklubb